RUMAH SEBENAR SAYA!!

Wednesday, March 30, 2011

2ND GIVEAWAY DARI MAGRIB(GA DATANG LAGI)



salam keindahan dunia..
jom join GA from..
INCIK MAGRIB!!
(lagi!!)
weee~

nak hadiah sebab nak tambah koleksi hadiah GA!
yeah!!!

nak tag:
FARAH


TEKAN SINI SEMUA!!

until 8th April 2011
:)

CABUTAN BERTUAH SEMPENA PEMBUKAAN BLOG DUNIA BELIBELAH!



salam keindahan dunia:)
jom join LUCKY DRAW from..
DUNIA BELI BELAH!!
weee~~

NAK JOIN KLIK SINI!!

until 31th March 2011
:)
*nasib baik sempat lagi:)*

Tuesday, March 29, 2011

29th Birthday Giveaway by aNiM



salam keindahan dunia:)
jom join GA from..
KAK MANIS ANIM!!
weewwwiitt~

HAPPY BIRTHDAY AKAK!!
SELAMAT HARI LAHIR!!
EID MILAD SA'ID!!!
SEMOGA HAPPY SELALU DAN MURAH REZEKI:)

nak tag:
NANA
FARAH

TERJAH SINI WEH!!!


until 31th March 2011
:)

Monday, March 28, 2011

Biqque's March Lucky Follower


salam keindahan dunia:)
jom join GA from...
BIQQUE!!
weeeee~

orait,this it!


CLICK HERE TO JOIN!!


until 4th April 2011
:)

YOU ARE MY LUCKY FOLLOWER


salam keindahan dunia:)
jom join GA from..
KAK MANIS AIDA!!!
wweewwwiiitt~~

ok,nak tag:
NANA
INTAN
FARAH

TERJAHLAH SINI WEH!!

until 5th April 2011
:)

Sunday, March 27, 2011

Giveaway zalin onceitalk.com



salam keindahan dunia:)

jom join GA from...
ZALIN!!
weee~

orait!!
nak tag:
FARAH

TERJAH SINI SEMUA!!

until 12th April 2011
:)

*psstt...review blog personal le yek:)*

Simple 2nd Giveaway - From Dilaz



salam keindahan dunia:)

jom join GA from..
KAK MANIS DILAZ!!!
weewwiiittt~~

nak tag:
NANA
FARAH
INTAN

TERJAH SINI SEMUA!!

until 4th April 2011
:)

Saturday, March 26, 2011

INScollection : 1st GiveAway



salam keindahan dunia:)
jom join GA from..
INSCOLLECTION!!!
weeeee~

GA ni bersempena birthday beliau baru-baru ni..
HAPPY BIRTHDAY!!
SELAMAT HARI LAHIR!!!
EID MILAD SA'ID!!!

ok,nak tag:
NANA
NADIAH
INTAN

TERJAH SINI SUME!!!

until 16th April 2011
:)

Misz h0neyz 1st Giveaway

Photobucket

salam keindahan dunia:)

jom join GA from..
MISZ HONEYZ!!!!
weewwiitttt~~

oh ye..
HAPPY MOTHER'S DAY!!!
untuk ibu misz:)
semua wanita yang bergelar ibu memang HEBAT!!!
cantik menarik tertarik da boomm!!!

orait..
nak tag:
NANA
FARAH
ALONG

TERJAH KALAU NAK JOIN!!

until 25th May 2011
:)

Friday, March 25, 2011

CHOCOLATE GIVEAWAY



salam keindahan dunia:)

jom join GA from..
CIK MANIS DYA!!

wweeewwiittt~~

dah buat semua syarat..
dan tagline yang saya cipta..

"BEAUTY FOR YOUR EYES,TASTY FOR YOUR MOUTH!"


haaa...
kan coklat kat DECODECO CHOCS
semuanya comel2,
sayang rasanya nak makan:)

orait!
nak tag:
NADIAH

TERJAH SINI WEH!!

until 14th April 2011


First GA Crazy Collection



salam keindahan dunia:)
jom join GA from..
SHOPPING HEAVEN!!!
weee~~

ini barang yang saya buat collection..
biasa-biasa saja,tapi saya suka:)

ini kad topup yang saya kumpul sendiri sejak 2009
heeee~



agak banyak jumlah dia
lagi-lagi tu,
yang pink tu..
pengguna tegar Celcom:D

so,tak tag:
NANA
NADIAH
INTAN

TERJAH SINI WEH!!


until 30th April 2011
:)

Twinscraftlife's 1st Lucky Draw


hye..
lets join this LUCKY DRAW from..
TWINSCRAFTLIFE!!!
weeeeee~~

i have followed all the step..
and..
tag:
NANA
NADIAH

CLICK HERE DEAR!!


until 22th April 2011
:)

OdahOne Giveaway | Bersamamu Hidup Ini Indah Semuanya


salam keindahan dunia:)
jom join GA from..
ODAHONE!!!
weeeeee~~

nak tag:
NANA
NADIAH

TERJAH SINI SEMUA!!

until 30 April 2011
:)

Wednesday, March 23, 2011

MUMMY NAK KASI GIFT LAGI!!!!!



salam keindahan dunia:)
jom join LUCKY DRAW from..
MUMMY DANNY!!!
weee~

dah penuhi syarat,
nak tag:
INTAN
NANA
LISA
NADIAH

ALONG

TERJAH SINI YOK!!

until:not stated
:)

Tuesday, March 22, 2011

GIVEAWAY BCSH 3RD ANNIVERSARY



salam keindahan dunia:)
jom join GA from..
CIK MANIS SYUFA!!!
wweeewwwiittt~~

waaa..
blog cik manis cantik.
suka icon shoutbox tu!!
camne nak buat ek??
:)

ok,nak tag:
NADIAH

TERJAH SINI YEK!!

until 16th April 2011
:)

Sunday, March 20, 2011

CONTEST SAYANG SAHABAT



salam keindahan dunia:)
jom join CONTEST from..
CIK MANIS NAJWA!!
weewwwiitt~

inilah sahabat saya sampai bila-bila!!


ni pic zaman tak matang..
zaman sekolah..
ngeee~

bersempena birthdaynya yang ke-20,
saya join CONTEST ni sebagai tanda persahabatan kami..
*psstt..dia tak tahu..hihihi*

ok,
1 perkara pelik yang kami suka buat:
>kami selalu dating time cuti sebab rumah kami dekat..weee~
tapi cara dating kami lain,
kami selalu lepak tepi jalan,
kadang-kadang duduk kat tunggul kayu,
kadang-kadang kami bersila terus tepi jalan raya tu..
dah macam penganggur jalanan dah:)
kami borak dan gosip..lumrah perempuan..pffttt~
pernah jugak kami kena sound,
tapi kami buat derkk je..
hehehe~

2 persamaan kami:
>1st,dari sekolah tadika,sekolah rendah,dan sekolah menengah,
kami sekolah yang sama..
masa dapat tawaran ke sek agama pahang,
ingatkan pergi sorang-sorang,
rupanya dia pun dapat tawaran kat situ...
wah!makin best la frenship kami:)

>2nd,kami suka tengok orang handsome,
tapi tak bermakna kami gatai coz kami takde bf lagi..
we are free!!!
kalau jalan sama-sama,nampak orang handsome,
"weh,tengok,hensem tak??"
"aah laa..hensem..ngan ko sesuai la.."
"tak nak aku...putih sangat..ngan ko laa.."
"tak nak..tinggi sangat.."
begitulah sampai habis,
kami terlalu memilih
*mungkin itu sebab kami takde bf lagi..haha..who care?!*
kalau kami jauh,
kami mesej je..
"ko tau tak tadi aku nampak laki hensem.."
"yeke..kat mana?"
"masa benti kat surau tadi..dia berjemaah"
"walaweh..dah cukup syarat jadi suami mithali tu"
dan kami gelak bersama:D
oh ye,isteri KAKA madu kami..
hihihihi~

ucapan untuk sahabat
>AIN!AKU(WAWA) SAYANG KO!!!
terima kasih sebab sudi jadi kawan aku dari kecik sama sekarang..
harap kita akan tetap kawan sampai bila-bila..
terima kasih sebab ajar aku minum susu tepung masa tadika,
terima kasih sebab teman aku bila aku suka dan duka,
terima ksih sebab selalu marah aku bila aku makan sotong n udang..
ko tau aku ada alahan ngan benda2 tu,tapi aku makan jugak,
dan ko tak pernah berenti marah aku..haha..
aku nak jadi kawan ko sampai bila-bila..
ko dah janji kan nak jadikan aku
pengapit ko bila ko kawin nanti..
ko cakap,ko nak muka aku ada dalam pic kawin ko:)
oh,lupa pulak..
HAPPY BIRTHDAY!!!
ko dah 20 tahun derr~
dah tua,bila ko nak ada bf??
nanti aku carikan ko laki yang baik dan soleh,
macam yang kita idamkan:)
InsyaAllah~~

nak tag
FARAH
INTAN

TERJAH SINI JOM!!


until 30th April 2011
:)

Giveaway : SSC Lucky Follower Mac 2011 =)




salam keindahan dunia:)
jom join GA from..
SIMPLE STYLE COLLECTION!!
weee~

TERJAH SINI NAK JOIN!!

until 21st March!
cepat!cepat!cepat!!
:)

1st GA "Saya Follower m@m@ t0meLL"



salam keindahan dunia:)

jom join GA from..
M@M@ TOMELL!!
weewwwiitt~~

refferel saya:
my shaizhar blog contest:)

nak tag:
INTAN
NANA
FARAH

TERJAH SINI SUME!!

until 19th April 2011
:)

IBNUSHUKRAN: "TIME GUESS CONTEST"


salam keindahan dunia:)

jom join CONTEST from...
INCIK HIZWAN!!!
weee~

hurmm..let me guess~

3.40!!!
betul tak wan?
haha..harap2 betul la yek~

sebagai tanda sokongan kawan lama:)
JOM SEMUA TERJAH SINI!!!

nak tag:
INTAN
NANA
NADIAH

until 20th April 2011
:)

Chanteq berHIJAB



salam keindahan dunia:)

jom join LUCKY DRAW ni from..
CANTEQ HIJAB!!!
weeee~

this is me:)


TERJAH SINI KALAU NAK JOIN!!


until 27th March 2011
:)

Saturday, March 19, 2011

~GIVEAWAY SEMPENA 27 TAHUN~

salam keindahan dunia:)

jom join GA ni from..
AKAK MANISASFALIZA!!
weewwwiitt~


TERJAH SINI WEH!!

until 29th March 2011
:)

KERUDUNG UNGU GIVEAWAY 2011


salam keindahan dunia:)
jom join GA ni from..
MAMA MANIS!!

weewwiiitt~

TERJAHLAH SINI SUME!!

until 21st March 2011
:)

Friday, March 18, 2011

CONTEST SEUNIK NAMAKU



salam keindahan dunia:)
jom join CONTEST ni from..
AKAK MANIS ROZIE!!
weewwwiiit~

baiklah,jom mulakan:)



nama saya NUR FADWA BINTI DAUD.
actually saya suka dengan nama saya,
sebab tak ramai kat Malaysia ni yang mempunyai perkataan
FADWA dalam nama mereka:)

NAMA SAYA UNIK SEBAB:
1:jarang orang dengar.
2;sepanjang saya hidup,saya baru kenal seorang yang sama nama dengan saya.
3:setiap kali dalam sesi perkenalan,situasinya mesti akan jadi macam ni..

saya:hai,assalamualaikum..nama saya NUR FADWA BINTI DAUD....
orang lain:ha?apa??
saya:NUR FADWA!! F.A.D.W.A..
orang lain:fatwa?najwa??
saya:bukan...hish,takpe la,panggil je WAWA
orang lain:ooo...ok,teruskan..

itulah yang berlaku hampir setiap tahun..

4:dulu saya bersekolah di sekolah agama,
satu hari,masa subjek Bahasa Arab,
ustaz nak translatekan semua nama kami ke bahasa melayu,
sebab ustaz pernah belajar di negara Arab,so dia nak try translate..
sorang-sorang ustaz translatekan,

ustaz:awk,nurul ain?haa..cahaya mata..
awk,huda..petunjuk..
awk..bla..bla..bla..

tapi bila tiba giliran saya..

ustaz:awak,FADWA..errmm~
*senyap sunyi!*
saya:mksud nama saya apa ustaz?
saya cari dalam buku tak jumpa laa ustaz..
(excited nak tahu nih!)
ustaz:ermm.............
SAYA TAK TAHU..tak,saya tak ingat(muka bersalah)
saya:alaaaaaaa...

sedih kan? :(

5:nama saya dipilih oleh mak saya..
masa mengandungkan saya,tahun 1991,
(berdasarkan cerita mak)
tahun tu berlaku perang di Palestin,
dalam bilik guru,mak saya tengah banca majalah dengan kawan2 dia,

kawan mak;Kak Nah,tengok cerita budak Palestin ni..
tabah betul...
mak:*baca*aah laa..
kawan mak:Kak Nah namakan lah baby Kak Nah dengan nama tu..
mak:FADWA..hmm..sedap gak..

maka tertulislah dalam surat beranak saya..
NUR FADWA BINTI DAUD:D
tapi,saya dah jumpa maksud nama saya,
sejak saya kawan baik dengan INCIK GOOGLE:)
FADWA:PENGORBANAN DIRI...

6:bila search di Google,
kebanyakan insan yang bernama FADWA terlibat dengan
kerjaya seni..
FADWA MAWAHIB:penari arab
FADWA TOUQAN:penulis sajak..

so,itulah uniknya nama saya!!!
:D

nak tag:
INTAN
NANA
NADIAH

TERJAH SINI WEH!!

until 31st March 2011
:)

RANDOM GIVEAAWAY PART 2 BY NISA MENAIP

banner GA 2

salam keindahan dunia:)

jom join GA lagi from..

AKAK MANIS LISA MENAIP!!

weeewwiit~

TERJAH SINI JOM!!

Thursday, March 17, 2011

GIVEAWAY COKLAT BY BLOG ARMIZA



salam keindahan dunia:)
jom join GA ni from..
AKAK MANIS ARMIZA!!!
weewwiittt~

nak tag:
KAK FARAH


TERJAH SINI SUME!!

until 16th May 2011
:)

THEPINKGAJAHSTORY ❤'s LUCKY DRAW


salam keindahan dunia:)

jom join GA ni from..
THEPINKGAJAHSTORY!!!
weeee~

nak tag:
NANA
INTAN
FARAH

TERJAHLAH SINI!!

until 30th March 2011
:)

Wednesday, March 16, 2011

CONTEST:KOLEKSI BARANGAN PERIBADI



salam keindahan dunia:)
jom join CONTEST from...
CIK MANIS ONITSUKAHANA!!
weee~

baiklah,ini koleksi saya>



satu je?
tak..bukan yang ni..
tapi isi dia:)



ZOOM!!!

sebelah 50 keping,
sebelah pun 50 keping..




dan ini secara keseluruhan
isi dompet hijau tu:)



ok,ok..
kena ada gambar bersama koleksi ye?


(1st time pakai shawl in my life!)

ni semua saya yang punya,
takde pun yang ambil orang lain punya..
kalau buat macam tu,
rasa takde nikmat dalam mengumpul benda ni:)

sedikit info:
kesemua kad prabayar dikumpul sejak
akhir tahun 2009.
kini jumlahnya:
CELCOM:
RM10>115 KEPIING=RM1115
RM5>8 KEPING=RM40
RM 30>1 KEPING(tak larat la beli sedebuk)

MAXIS:
RM10>2KEPING=RM20
RM5>17 KEPING=RM 85(betul kan?)

weee~
saya pengguna tegar CELCOM!!!
MAXIS taklaan sangat,
apatah lagi DIGI..
:)

kenapa saya kumpul benda ni?
masa permulaan,
tak rasa nak kumpul,
tapi bila jumlah bertambah,
rasa cantik pulak:)
hihihi..


saya nak call awek saya laa~



tetiba terfikir..
TELEFON DAN TOPUP..
KEPERLUAN ATAU KEHENDAK???

ok,sape nak join
TERJAH SINI!!!

until 20th March 2011
:)

Tuesday, March 15, 2011

FRIENDSHIP GIVEAWAY BY MISZ NADEA!!~:p


salam keindahan dunia:)

jom join GA ni from..
wweewwiitt~

nak tag;


until:not stated
:)

1ST GIVEAWAY AKA CONTEST FROM ME



salam keindahan dunia:)
join GA tengah malam..
mana tau ada tuah:)
jumpa kat FB..
from..
KAK MANIS ROSMA!!
weewwwiitt~

ok,
saya dah siapkan sudoku tu..
saya peminta tegar sudoku:)
tapi takde la sampai bawak sudoku merata-rata


hehehe~

jadi selepas mengasah otak yang dah lama
tak tengok nombor ni,

wah!serius siapkan sudoku nih!!


(tak buang link,nmpak ori skit..hehehe)
letak link saya sekali,
takut orang copy..
tapi mesti leh copy nyer..
takpe la,
kalau dah rezeki mereka:)

tulisan yg cam pelik skit tu
jawapan saya..
jangan tertukar pulak 1 dengan 7 ye:)

actually 1st time buat sudoku kat lappy,
selama ni dalam buku and phone..
tapi tak menghalang apa2
dan tak memberi sebarang tekanan..
walaupun inai masih di jari..
kikiki

online sana,online sini.
kupandang kanan kupandang kiri;
siap sudah sudoku ini,
wah!ada can nak menang nih!!
:D


ni lagu khas buat akak manis:)
lagu ni sedap sangat!!



JOM TERJAH RUMAH AKAK MANIS!!
weee~

Monday, March 14, 2011

MiSsZ GaRdEN’s BIRTHDAY LUCKY DRAW



salam keindahan dunia:)
jom join LUCKY DRAW from...
MISsZ GaRdEN!!!!
weee~

nak tag:
NANA
INTAN
KAK FARAH

TERJAH SINI KALAU NAK GELANG!!

until 13 April 2011
:)

MELATI MIRROR GIVEAWAY




salam keindahan dunia:)

jom join GA ni from..
AKAK MANIS GULA MELATI!!!
weewwiittt~

saya suka lihat wajah saya di hadapan cermin..
menimbulkan rasa syukur dengan anugerah yang diberikan,
walaupun saya tidaklah
secantik dan sesempurna Nabi Yusuf,
mahupun junjungan besar Rasulullah..

bila di hadapan cermin..
(saya baju biru tu..ngggeee~)



ringankanlah tanganmu untuk memanjatkan syukur
dan harapan kepada-Nya..
lafazkanlah...

"Allahuma Kamma Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii"
[Ya Allah, sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindah pula akhlak ku]


semoga Allah memperindahkan moral dan akhlak kita,
sebagaimana indah dan sempurnanya tubuh badan kita..
AMIN~

setiap kejadian yang dicipta-Nya,
tiada yang sia-sia..
terutamanya MANUSIA..
:)

TEKAN SINI NAK JOIN!

until 31th March 2011
:)

GIVEAWAY NISACHOC & ZULFOTO



salam keindahan dunia:)

jom join GA ni from..
NISACHOC & ZULFOTO!!!
weee~

nak tag:
NANA
INTAN
ALONG
KAK FARAH

TERJAH SINI NAK JOIN!!

until 29th April 2011
:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...