RUMAH SEBENAR SAYA!!

Thursday, November 28, 2013

PRETTY AWESOME GIVEAWAY BY KHAIRINA


jom join 

sehingga 6/1/2014

Giveaway Peserta Bertuah


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:


Pemenang akan menerima sehelai blouse gojes menawan ni. Mungkinkah anda pemenang bertuah tersebut. Jengjengjeng… Jom! Sama-sama kita raikan GA simple ni.


TAMAT: 31 DISEMBER 2013

simple giveaway by Love Cathy Doll


jom join GA from..


sehingga 30/11/2013

Wednesday, November 27, 2013

http://stayinheart.blogspot.com/2013/10/giveaway-saya-nak-free-novel-by-hidayah.html
http://stayinheart.blogspot.com/2013/08/the-longest-giveaway-ever-by-ain.html

Sunday, November 24, 2013

BISNES ONLINE PILIHAN FADWA DAUD DAN INCOME YANG FADWA DAUD IMPIKAN DARI BISNES ONLINE

Assalamualaikum. Bismillahirahmanirahim.. 
baiklah, Alhamdulillah.. sampai juga ke task kedua. 4 more to go!! ^_^ 
selepas selesai dengan perbincangan kita mengenai bisnes online di ENTRY INI (KLIK!!), mari kita bicara dengan lebih mendalam supaya wawa punya lebih ilmu, anda semua juga punya lebih ilmu InsyaAllah. Jujur wawa katakan sebelum wawa menarik tegang urat-urat tangan untuk menaip, wawa jengah dulu kiriman-kiriman peserta lain yang dah disubmit. Kagum campur segan  pun ada bila baca segala coretan pengalaman mereka. Semuanya punya perniagaan online sendiri. Maka layaklah mereka untuk punya target income melalui perniagaan tersebut. Kerdil benar rasa diri ini daripada mereka semua. It’s ok, wawa go on juga la ye. *malu T_T*

baiklah! Kita straight to the point! Terdapat pelbagai jenis bisnes online yang boleh kita ceburi. Walaupun kadang-kadang pendapatannya tidaklah semewah CEO Petronas tu ye dak. Kadang-kadang cukup untuk beli aispop dua tiga batang kongsi dengan kawan-kawan. Tapi at least pendapatan itu ada.Tapi kalau yang bijak tu, rezeki melimpah ruah, sampai lepas beli Mini Copper macam Jep Sepahtu pujaan hatiku ini. Opss!! >_<

 Antara jenis bisnes online yang wujud di alam maya setakat ini ialah: 
 Jenis yang wawa berminat untuk  ceburi sekiranya ada peluang ialah TOKO ONLINE! Perniagaan ini memerlukan kita menjual berbagai macam barang yang diklasifikasikan dalam bermacam-macam kategori. Peluang usaha Toko Online adalah salah satu peluang yang agak besar dalam industri bisnes online. Dalam ayat budak darjah satunya, perniagaan yang memerlukan produk dipasarkan melalui laman web. Dan! Produk yang wawa rasakan agak menarik untuk dikongsi atau secara hakikatnya, untuk dijual ialah.. contoh kat bawah naa..
KLIK KAT GAMBAR JIKA INGIN TERUS KE PAGE TERSEBUT ^_^


mak aih.. comelnya barang-barang nih... 
Wawa rasa potensinya agak besar. sebab tak ramai yang boleh pasarkan produk sebegini.
Bercerita pula tentang income. Haruslah target kita tinggi kan. Mencapai 1k sebulan mungkin sekiranya produk ini mendapat sambutan. uihhh.. kalau dapat income yang memberangsangkan... ini impian saya :) InsyaAllah..
(388 patah perkataan) *lagi sekali mengikut format assignment*
p/s: saya tiada twitter.. maaf ye :)
Contest iPhone 5s – Revolusi Bisnes Online ini dibawakan untuk anda oleh Wanita dan Ibu Bisnes Online Dari Rumah dan Pengedar Shaklee Terbaik Malaysia. Contest ini ditaja olehMamaSihat.Com bersama Kumpulan Pengedar Shaklee di bawah Rangkaian Pengedar Shaklee Malaysia yang menyediakan kepakaran dalam Set Kesuburan Shaklee untuk ikhtiar hamil, Set Kehamilan Shaklee untuk ibu mengandungSet Bersalin Shaklee untuk ibu berpantangSet Penyusuan Shaklee untuk ibu menyusuSet Kurus Shaklee untuk Slimming, disamping pelbagai Produk Shaklee lain untuk mengatasi pelbagai maslah kesihatan seperti ESP ShakleeVIVIX Shaklee, juga VIVIX Shaklee untuk ikhtiar berhenti merokokdanVIVIX Shaklee untuk ikhtiar hindar DiabetesSet Anak Pintar Shaklee untuk membantu tingkatkan prestasi pelajar sekolah dan juga kolej. Sekiranya anda berminat, boleh Daftar Ahli Shaklee dengan Pengedar Shaklee Terbaik di sini.

Wednesday, November 13, 2013

TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY


ASSALAMUALAIKUM

Dengan ini saya Hazwan hairy ingin melancarkan satu lagi contest di penghujung tahun 2013 ni kepada korang blogger dan followers blog hazwanhairy.com ni.. Untuk GA ni saya di wakilkan oleh pihak Tshirt Printing IH untuk menganjurkan Tshirt Printing Ih Giveaway by Hazwan Hairy yang akan bermula dari 13/11/2013 sehingga 30/11/2013


SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini
2. LIKE page penaja : 
3. Tajuk : TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY
4. Copy Paste kod dalam entry korang
5. Link kan entry anda pada post entry ini..

Simple saja kan..

HADIAH :
1 helai baju I Love Blogging
2 helai baju Geek
2 Fridge Magnet Krabi
5 Keychain Krabi

Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING 

Dengan harapan korang semua dapat support GA simple dari Tshirt Printing IH dan juga saya blogger Hazwan Hairy..


GIVEAWAY AKHIR TAHUN 2013 DJH





Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Jom sertai GIVEAWAY AKHIR TAHUN 2013 anjuran DJH.Pelbagai hadiah ditawarkan seperti SHAWL | FACEMASK | COLLAGEN EYEMASK |KEYCHAIN | FRIDGE MAGNET | TOPUP | dan pelbagai hadiah menaik lagi.
Syarat mudah dan best.Jom ramai-ramai kita menjoinkan diri! Tekan banner untuk sertai!
sehingga 12/12/2013 

Tuesday, November 12, 2013

GIVEAWAY PLAYBOY ITU SUAMI AKU?!

ASSALAMUALAIKUM !

http://nikainaa.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html
[ KLIK BANNER UNTUK JOIN ]



HADIAH UTAMA MERUPAKAN SEBUAH NOVEL PLAYBOY ITU SUAMI AKU?! 


CARA PEMILIHAN PEMENANG IALAH TOP REFERRAL. JIKA HADIAH BERTAMBAH, PEMENANG DIPILIH SECARA TOP REFERRAL DAN RANDOM.ORG.


UNTUK PENGETAHUAN UMUM TENTANG DRAMA PLAYBOY ITU SUAMI AKU?! 
BOLEH RUJUK DI SINI.


BACA TIPS UNTUK MENJADI TOP REFERRAL DI SINI DAN SINI

 

REBUT PELUANG INI SEKARANG !!!

Monday, November 11, 2013

BISNES ONLINE MENURUT PANDANGAN FADWA DAUD

Baiklah… assignment geografi dan kaedah mengajar dah siap. Sekarang menyibukkan diri dengan assignment blog pulak.. baru task 1, ada 5 lagi. Tarik nafas panjang…. Gambate!!

Tajuk kali ini berkisar tentang bisnes online, atau dalam bahasa orang korporatnya, ‘perniagaan alam maya’. Jika dahulu kita telah didedahkan dengan dunia perniagaan, sejak daripada zaman Rasulullah lagi, perniagaan memang salah satu bidang yang digalakkan oleh baginda dan mempunyai kedudukan yang tinggi di sisi Yang Esa. Rasulullah pernah bersabda “Sembilan persepuluh sumber rezeki (boleh diperolehi) melalui perniagaan"(Hadis Riwayat Tirmizi). Tudiaa.. hadis mari! Ok, tapi ini serius ok. Jadi, kepada yang sedang menjalankan perniagaan, tahniah saya ucapkan. Salah satu sunnah Rasulullah telah anda laksanakan. ( tepuk tangan dengan muka bangga)

Ok, itu cerita tentang zaman dahulu. Zaman sekarang ni, dunia dah berubah, dunia dah cukup berubah. Semuanya di jari anda, semuanya di dalam poket anda (phone atau tab laa..), semuanya di dompet anda (duit! Dan kad bank!!) perniagaan dah boleh berjalan dalam pelbagai dimensi, dan yang sedang hot macam baru masuk dalam kereta yang parking kat luar mall di tengah terik panas, ni yang sedang kita bincangkan ni, bisnes online!! Orang kata, semampu mana kita boleh buat untuk hidup, buat asalkan halal! Tak tahu sejak bila bermulanya fenomena bisnes online ini tapi tak apa… jom borak lagi.

Wawa (nak guna ‘aku’ macam kurang sopan sangat kan, nak guna ‘saya’, macam bagus-bagus la pulak) pernah juga berbelanja melalui online ni, barangannya tudiaa habaq hangggg…macam-macam! Ok ini antara online bisnes yang kebanyakannya orang dah kenal. Famous, meletop kau! kalau berminat, klik ja gambar tu naa.. sama-sama bantu orang kita.. apa salahnya ^_^





 

Bisnes online ini bukan calang-calang orang boleh buat, bukan main petik, terus jalan. Otak kena bijak main peranan. (ok, wawa cakap lagak macam dah berpengalaman kan, haha..tak.. tak.. hanya buat kesimpulan daripada bacaan-bacaan umum, dan pengalaman blogger2 yang berkongsi pengalaman mereka) Strategi kena lengkap, kena pikap bagi sentiasa kena dengan perubahan masa. sebab tu wawa cakap tak semua orang boleh buat, even yang dapat keputusan 21A SPM pun tak boleh kalau dia tak berfikiran seperti seorang usahawan. Jadi peniaga kena bijak ambil risiko, alam maya bukan alam sebarangan, pelbagai manusia kita boleh jumpa. Tapi semua itu yang mematangkan kita. Macam juga jadi cikgu, bila dah separuh hayat kita diabadikan di sekolah, sekali imbas sahaja , kita dah boleh tahu pelajar tu perangai dia lagu mana.. percayalah…

Tapi satu yang penting kalau join bisnes online ni, azam kena kuat, tak boleh jatuh sikit terus baring terlentang serkup muka dengan pasir. Kena bangun, sapu tanah-tanah yang melekat kat siku, lutut, jalan semula.. kalau bijak jaga langkah, sampai la kita ke destinasi, siap boleh bawa pengikut lagi, buat rombongan cik kiah insyaAllah. J    

(411 patah perkataan) < terikut style assignment, pergghh.. mujur tak buat nota kaki, bibliografi bagai..                    

Contest iPhone 5s – Revolusi Bisnes Online ini dibawakan untuk anda oleh Wanita dan Ibu Bisnes Online Dari Rumah dan Pengedar Shaklee Terbaik Malaysia. Contest ini ditaja oleh MamaSihat.Com bersama Kumpulan Pengedar Shaklee di bawah Rangkaian Pengedar Shaklee Malaysia yang menyediakan kepakaran dalam Set Kesuburan Shakleeuntuk ikhtiar hamil, Set Kehamilan Shaklee untuk ibu mengandungSet Bersalin Shaklee untuk ibu berpantangSet Penyusuan Shaklee untuk ibu menyusuSet Kurus Shaklee untuk Slimming, disamping pelbagai Produk Shaklee lain untuk mengatasi pelbagai maslah kesihatan seperti ESP ShakleeVIVIX Shaklee, juga VIVIX Shaklee untuk ikhtiar berhenti merokok danVIVIX Shaklee untuk ikhtiar hindar DiabetesSet Anak Pintar Shaklee untuk membantu tingkatkan prestasi pelajar sekolah dan juga kolej. Sekiranya anda berminat, boleh Daftar Ahli Shaklee dengan Pengedar Shaklee Terbaik di sini.

Thursday, November 7, 2013

INSTAGRAM GIVEAWAY BY KHAIRINA HAIRUDDIN


tag


sehingga 6.1.2014

Wednesday, November 6, 2013

SECOND HAND ITEM GIVEAWAY BY ASHYA AND NASEHAH


JOM JOIN GA NIH!!
daripada Ashya n Nasehah
maaf saya tiada akaun twitter dan instagram..

sehingga 7/11/2013

Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum, peace upon you.







Dengan ini shida menganjurkan Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 30.10.2013 dan akan tamat pada 12.11.2013 (2 weeks). Pengumuman pemenang untuk Part 2 akan shida umumkan setelah mendapat keputusan dari pihak penaja. Untuk Part 2 pilihan pemenang sepenuhnya dipilih oleh penaja dan juga berdasarkan Unique Click (jadi affliate) Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :




  syarat-syarat wajib :  


  1. Like  Page Penaja dan Share (klik pada button share dalam entri ini)  :  

  2. Like, G+ entri ini  dan Follow Blog Shida :

  3. Buat satu entri bertajuk :  Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida

  4. Copy dan paste kod dalam entri korang

  5. Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini

  6. Wajib Daftar menjadi Affliate www.reddelima.com dan letak banner Affliate dalam blog (akan disemak oleh Penaja) : klik cara Daftar Affliate dengan 7 langkah mudah!








Senarai Hadiah  |  Senarai Peserta

Mini Giveaway #1


Monday, November 4, 2013

MINI GIVE AWAY BY T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 4


sehingga
10/11/2013

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...